9.5.2009

Kuulumisia Harjavallasta

Pakkohan sitä on viimeinen "vapaa" viikonloppu yrittää johonkin koiramaiseen käyttää, joten lauantaiaamuna kohti Harjavaltaa mars.

Varsinainen työmaa oli nahkakehässä, jossa olin luvannut avustaa ala-asteelta asti tuttua luokkakaveriani. Homma pelitti ihan mukavasti ja tuloksena oli Sunnylle EH4. Toivottavasti vielä näytelmäkärpänen puraisisi kunnolla, vaikka se "pakollinen" tulikin nyt hoidettua.

Loppupäivä meni sitten pitkäkarvoja ihmetellessä. Sukulaiskoiria oli paikalla pilvin pimein, mutta pari pitää mainita ihan erikseen. Lolan tytär Nelly (TK1 BH Friby'n Onsdag Flicka) päätyi sijalle PN3 ja Nellyn poika (siis samalla Mutun veli) Rinssi (Leaftribe Black As Night) oli isossa avoimessa luokassa ERI2. Jawan isoveli Vertti (FI MVA Juniperhill's Antique Silver) oli VSP-veteraani. "Sukuunpyrkyri" Nicky (FI MVA BH TK2 Woolmill's DeBrau Jever) oli VSP. Moni jää kyllä mainitsemattakin, sen verran kylmää ja kosteaa oli, että en ala edes arvailla, kuka sijoittui mitenkin. Kuvassa tällä kertaa Rinssi, kuva jälleen Satu Havukaisen viime viikonloppuna ottamia.

Myös nuorisoa oli paikalla, eli "mummoiluakin" oli taas. Viimeisimmästä Friby-pentueesta mukana oli Inka (Friby'n Ultra Bra). Näille pennuille olenkin sitten montaa kautta "mummo", kun takaa löytyvät niin Lola, Romeo kuin Tuttikin. Ja kyllä niitä taitaa kaikkia löytyä myös Inkasta, kun aikansa katselee. Harmi, ettei tästä ole kuvadokumenttia, mutta ilmankosteus oli vaan kerrassaan lamauttava, takin lisäksi kastuivat niin liivi, paita ja alusvaatteetkin. Pieni Jacky-karhukin oli paikalla ja lämmitti sormia ihanasti. Ja sitten siellä oli Jackyn isosisko, Hugon tyttärentytär Heta (Suvituikun Izebell), joka muistuttaa huimasti äitiään. Ja monta muuta.

Jossain vaiheessa viime kuussa oli sellainen olo, että haluan vain vanhat koirani takaisin, viis mistään muusta. Edelleen iskee haikeus, kun näkee sukulaiskoirissa niin tuttuja piirteitä. Mutta siinä on mukana myös vähän iloa, ripaus onnea siitä, että voin nähdä noiden rakkaiden vanhojen koirieni piirteitä uusissa sukupolvissa. Niiden kautta ne ovat edelleen olemassa. Eivät aivan yhtä läsnä kuin eläessään, mutta olemassa. Läsnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti