6.1.2009

Punaisten varpaiden syndrooma


Nyt se on diagnosoitu. Kasvatan collieita, jotka sairastavat punaisten varpaiden syndroomaa :-O

Päivää Itun tussiprojektin jälkeen velipoika Stuntman eli Turo oli saanut käsiinsä puisen punaisen tontun ja järsinyt sitä. Omistajansa sanojen mukaan: "Kas mikä yllätys!" Turolla oli maalia päätynyt suuhunkin, mutta kynsien lakkaus oli epäonnistunut ihan samoin kuin Itun kohdalla ja maali oli vaan tuhrinut etutassut.

Onneksi tästä syndroomasta kasvattini ovat parantuneet oireettomiksi ilman erityistä hoitoa ja palauduttuaan ovat käyttäytyneet normaalisti.

Turolla on muuten myös oma blogi, Turon tassuista, jota voi lueskella Forssan Viikkouutisten sivuilla. Birgitille kovasti kiitoksia Turon kuulumisien kertomisesta ja kuvista!

Tänään kävimme katsomassa Nita-siskoa, mutta siitä lisää myöhemmin. Lisäksi runsain määrin tänne ihan salaa hyökännyt outo sääilmiö nimeltään lumi teki meille pienet tepposet. Meidän vanhuksista Romeo on jo muutenkin vähän hitaampi liikkeiltään ja nyt oli vielä varpaiden väliin jäätynyt ilkeät lumipallot. Ne sitten aiheuttivat sisälle tullessa puolittaisen liukastumisen ja pappakoira-ressukka joutui noloon tilanteeseen, kun joutui hetken järjestelemään jalkojaan pysyäkseen pystyssä. Sille kun jostain syystä kasvojen menettäminen toisten koirien edessä on melkein kauheinta mitä voi tapahtua (kauheinta on se, että emäntä suuttuu). No, pian saatiin nuo kiusankappaleet kaivettua anturoista pois ja vaari sai yleensä niin vankkumattoman henkisen tasapainonsa takaisin. Silti voisivat nuo sääolosuhteet alkaa pysyä kohtuudessa, vai olenko vaan tulossa vanhaksi, kun tuntuu, että ennen olivat vuodenajatkin paljon selkeämmät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti