5.1.2009

Yks pien Itu


Olen muutamalle ihmiselle kertonutkin, mitä Itu puuhasi yhtenä aamuna meidän aamupäiväunien aikana. Ei ollut hommassa kovin paljoa itua...

Suunnilleen tunnin aikana pikkukoira oli varastanut keittiön pöydältä puisen servettitelineen ja pureskellut sen. Seuraavaksi tulilinjalle oli joutunut hedelmäveitsi, jota oli myös pureskeltu, mutta päätellen siitä, että Itun huulet, ikenet ja legot vaikuttivat vahingoittumattomilta, oli hampaita kokeiltu pääosin kahvaan. Koska tästäkään ei ollut riittänyt haastetta, oli työtasolta pihistetty vielä punainen, spriiliukoinen tussi. Tussi oli pureskeltu kauttaaltaan ja ihana joulunpunainen väri oli levinnyt myös etutassuille. Niille, joiden pitäisi olla valkoiset.

Ei voi kuin ihmetellä hyvälaatuisen collien turkin ominaisuuksia. Olin ihan varma, että näitä nyt sitten pestään ja puunataan, kunnes tussi viimein kuluu tai kasvaa pois karvoista. Ehei, tapahtumasta ei ole vielä viikkoakaan, ja tassut ovat melkein valkoiset jälleen. Kyllä niillä taas kelpaa päristellä.

Tänään tuhoamisen kohteeksi joutui pöydältä varastettu suola-astia, siis ei mikään sirotin, vaan sellainen isompi muovipurkki. Siitä oli avattu kansi ja sisältö oli levitelty pitkin lattiaa. Käsittämättömien akrobaattisuoritusten jälkeen onnistuin Jyri kantorepussa ja Itu lattiaharjassa roikkuen poistamaan merkittävän osan suolasta lattialta. Loppu jäi sitten isännälle imuroitavaksi. Mahtaa se olla mukava tulla töistä, kun odottamassa on mitä miellyttävimpiä yllätyksiä.

Mainittakoon tässä vaiheessa, että Itu oikeasti haluaisi olla kiltti koira. Tiedän itsekin, etten ole ehtinyt järjestää sille riittävästi puuhaa ja se purkaa tekemisen tarvettaan noihin metkuihinsa. Lisäksi se on enemmän ihmisten kuin koirien koira, eli kaipaa huomiota nimenomaan meiltä - liikuntaa ja leikkiseuraahan se kyllä saa mielestäni aivan riittämiin noilta vanhemmilta koirilta. Katsotaan nyt, kun elämä pyhien jälkeen palaa normaaliksi, josko ehdittäisiin puuhaillakin enemmän yhdessä.

Kuvaksi kaivelin tällä kertaa dokumentin siitä, että Itu osaa olla fiksustikin. Lehtiheimon Lindalle (Leaftribe) kiitos tästä(kin) kuvasta! Minne joutuisinkaan ilman kunnon kuvauskalustolla varustettuja ystäviä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti